At kommunikere virksomhedens værdier er en kunst i sig selv. Hvornår er det autentisk, og hvornår risikerer man at blive beskyldt for at kopiere eller pynte sig med lånte værdier? Med greenwashing, pinkwashing og andre former for "washing" bliver grænsen ofte utydelig – både juridisk og etisk.
I Larsen & Birkeholm har vi oftest fokus på IP-rettigheder - fx patenter, varemærker og designs - men sammen med vores nye kollega Thorbjørn Swanstrøm stiller vi i webinaret her skarpt på begrebet "washing", der populært handler om at pynte virksomheden med lånte værdier.
Webinaret vil bl.a. have fokus på, hvordan man etablerer en praksis, hvor man heller ikke undgår at tage bladet fra munden og fortælle om virksomheden værdier i frygt for washing-anklager.
Vært for webinaret Thorbjørn Swanstrøm har mange års erfaring inden for markedsføringsret og IP-beskyttelse. Thorbjørns ekspertise dækker bl.a. rådgivning om ulovlig markedsføring, produktefterligninger, varemærkekrænkelser og kunstnerrettigheder.
Webinaret kommer bl.a. ind på følgende:
Introduktion til "washing"
Om Thorbjørn Swanstrøm
Thorbjørn er European Trademark & Design Attorney, har over 25 års erfaring inden for markedsføringsret, IP, varemærker og designbeskyttelse. Han er ekspert i juridiske og etiske aspekter af markedsføring og har ført retssager for såvel store og små brands. Han er specialist i ulovlig markedsføring samt varemærkekrænkelser.
Hvad er "washing", og hvorfor er det blevet et udbredt fænomen i markedsføring?
Eksempler på forskellige typer "washing" – greenwashing, pinkwashing, bluewashing (menneskerettigheder), og mere.
Greenwashing
Vildledning med miljøpåstande
Lovgivning og regler.
Pinkwashing
Pinkwashing: Hvordan virksomheder bruger LGBT+ agendaen
Etiske dilemmaer og juridiske overvejelser.
Undgå ‘washing’
Best practices for sikker og troværdig markedsføring.
Spørgsmål og debat
Tilmelding
Ved tilmelding modtager du en bekræftelse på mail.